Algemene / Retourvoorwaarden

Bezoekadres/afhaaladres:

Dakconcurrent  (onderdeel van G&B)
Dorpsstraat 27
7136 LE Zieuwent
Tel: 0544-352188
Mobiel: 06-53165396
E-mail: info@dakconcurrent.nl
www.dakconcurrent.nl
KvK-nr: 08057945
BTW-nr: NL001387725B74
bezoeken en afhalen na telefonisch overleg

Telefonische bereikbaarheid Dakconcurrent:

Maandag 07:00 – 19:00
Dinsdag 07:00 – 19:00
Woensdag 07:00 – 19:00
Donderdag 07:00 – 19:00
Vrijdag 07:00 – 19:00
Zaterdag 07:00 – 15:00
Zondag Gesloten

Algemene- en levervoorwaarden;

Transportkosten:

Alle getoonde prijzen zijn netto excl. BTW, excl. bezorgen en montage, tenzij anders vermeld.

Transportkosten worden per bestelling en per product toegekend. Indien U producten uit verschillende categorieën besteld worden de transportkosten aan de hand van Uw specifieke bestelling berekend d.m.v. een voor ons geschreven transportkosten calculatieprogramma. De transportkosten ziet U tijdens het bestelproces na het klikken op de button ‘afrekenen’ in het winkelmandje, U kunt dan nog zonder verdere verplichtingen van aankoop afzien.

De getoonde transportkosten zijn geldig voor Nederland en België  m.u.v. de Waddeneilanden en binnensteden. Dakconcurrent behoudt zich het recht voor, bezorging te weigeren op basis van ordergrootte en/of geografische ligging.

Transport en levertijden:

Producten worden doorgaans binnen 2 werkdagen na ontvangst bestelling en betaling bij U thuis loop dag afgeleverd. Producten die gezien de grote van de bestelling of aard van het product rechtstreeks af fabriek komen worden doorgaans binnen 10 werkdagen loop dag bij U thuis afgeleverd. Alle genoemde levertijden zijn circa levertijden.

Bestellingen met een max. gewicht van 30 kg en max. afmeting 80 × 60 × 50 cm worden door ons met DHL verstuurd. Bij particulieren worden deze pakketjes verstuurd met de opmerking “niet bij de buren bezorgen”. Bij bedrijven wordt het pakketje naar het door U opgegeven afleveradres verstuurd, ook hiervoor met de opmerking “niet bij de buren”. Alle overige bestellingen zoals pallets, bundels (daktrimmen) en isolatiepakketten worden met zelflossende vrachtwagencombinaties geleverd. Bij afwezigheid (tenzij anders overeengekomen) wordt Uw bestelling bij Uw voordeur, in de tuin, onder de carport etc. afgeleverd en gaat het risico op diefstal, beschadiging en dergelijk van het product op U over als klant. Bestellingen kunnen in meerdere leveringen worden geleverd. Het afleveradres dient verhard en bereikbaar te zijn voor vrachtwagencombinaties. Indien bestellingen niet kunnen worden gelost zullen deze tegen vergoeding en in overleg met U, op een later tijdstip opnieuw aangeboden worden.

Dakconcurrent is alleen aansprakelijk voor schade aan de artikelen tijdens transport wanneer zij deze in eigen beheer levert bij de klant. Transport door de klant zelf of in opdracht van de klant door derden, is voor eigen risico.

De klant word altijd schriftelijk, telefonisch en/of per e-mail geïnformeerd omtrent de stand van zaken van bestelde of af te leveren goederen. Afhankelijk van de order kunnen bestellingen meerdere leveringen omvatten.

Betalingen:

De betaling bij bezorgen geschiedt altijd via iDEAL, of de getoonde betaalopties vooraf per bank.

Geleverde goederen blijven eigendom van Dakconcurrent zolang deze niet zijn betaald.

Klachten(afhandeling):

In overeenstemming met de wet op kopen of afstand heeft de klant het recht de overeenkomst te ontbinden wanneer de levertijd de 30 dagen overschrijdt.

In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een ‘afkoelingsperiode’ van 14 werkdagen na aflevering van het product. Na het verstrijken van de afkoelingsperiode van 14 dagen wordt de koopovereenkomst een feit. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van redenen. Na ontvangst van het herroepingsformulier zullen wij U het aankoopbedrag binnen 14 dagen na terug zending van de producten crediteren.

Op maat gemaakte, leveringen af fabriek/magazijn derden, speciaal bestelde en/of gemoffelde producten kunnen niet geretourneerd worden.

Om gebruik te maken van de mogelijkheid tot retourneren van aangekochte producten dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • U dient het product goed en degelijk verpakt inclusief de aankoopfactuur terug te sturen.
  • U dient het product terug sturen in de staat waarin u het ontvangen heeft. Is het product gebruikt of beschadigd, dan zal daarvoor een vergoeding in rekening worden gebracht van minimaal 15 % van het aankoopbedrag
  • Wanneer de originele productverpakking bij ontvangst onnodig is beschadigd, dan zal daarvoor een vergoeding in rekening worden gebracht van minimaal 15 %. Let op: – Stuur het product met het originele verpakkingsmateriaal terug (zoals ontvangen) om schade aan de productverpakking te voorkomen.
  • In de afkoelingsperiode van 14 dagen kunt u alleen het artikel op ‘zicht’ controleren. Dit wil zeggen dat u het kunt controleren met hetgeen wat u op de site hebt gezien. U kunt het product dus niet plaatsen of gebruiken!
  • Alle verzendkosten verbonden aan het retourneren komen voor rekening van de klant.
  • Dakconcurrent behoud zich het recht voor afhankelijk van het bestelde product en ordergrootte een bedrag te rekenen voor administratie en handlingskosten bij retourzendingen, met een minimum van € 17,50 excl. btw

Eventuele klachten na bezorging dienen binnen 48 uur hetzij schriftelijk, hetzij via e-mail aan ons gemeld te worden. Bij het aftekenen van de pakbon tekent U voor akkoord van de kwaliteit van de geleverde goederen. Na het aftekenen van de pakbon kunnen wij helaas niet meer ingaan op reclamaties. Bij geen akkoord kunt u eventuele reclamaties aantekenen op de pakbon wij zullen deze dan zo spoedig mogelijk oplossen. Beschadigde producten niet direct retourneren maar eerst melden aan Dakconcurrent. Nadat Uw klacht is ontvangen zullen wij binnen 2 werkdagen hierop volgend, deze in behandeling nemen.

Geleverde afwerklagen/toplagen van dakbedekking en kleurstellingen/opdrukken/verpakkingen van producten kunnen afwijken t.o.v. het getoonde op de web shop. Bij twijfel adviseren wij U (kleur)staaltjes op te vragen. Voor kleurverschillen en afwijkingen zoals hierboven vermeld kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld, evenmin kan dit reden zijn tot retourneren.

Op al onze goederen geldt de wettelijke garantietermijn en/of de garantie welke door de fabrikant wordt gehanteerd. De klant verklaart bij het plaatsen van de bestelling op de hoogte te zijn van de specifieke verwerkingsvoorschriften en garantievoorwaarden van de door hem bestelde producten. Bij aanspraak op garantie dient de originele factuur te worden overlegd.

Technische adviezen en inlichtingen over verwerkings- en toepassingsmogelijkheden van producten aan de koper worden naar beste weten en inspanning alsmede naar de huidige stand der techniek vrijblijvend, zonder resultaats-verplichting en zonder enige aansprakelijkheid, door ons verstrekt.

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor door ons gemaakte materiaalspecificaties.

Dakconcurrent kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gevolg- en letselschade ontstaan door onjuist gebruik en/of verwerking van de gekochte producten.

De klant erkent bij het plaatsen van de bestelling de algemene voorwaarden te hebben ingezien.

Prijswijzigingen, zet- en drukfouten voorbehouden.