Algemene lever- en retourvoorwaarden

Bezoekadres/afhaaladres:

Dakconcurrent  (onderdeel van G&B)
Dorpsstraat 27
7136 LE Zieuwent
Tel: 0544-352188
Mobiel: 06-53165396
E-mail: info@dakconcurrent.nl
www.dakconcurrent.nl
KvK-nr: 08057945
BTW-nr: NL001387725B74
bezoeken en afhalen na telefonisch overleg

Telefonische bereikbaarheid Dakconcurrent:

Maandag 07:00 – 19:00
Dinsdag 07:00 – 19:00
Woensdag 07:00 – 19:00
Donderdag 07:00 – 19:00
Vrijdag 07:00 – 19:00
Zaterdag 07:00 – 15:00
Zondag Gesloten

Algemene lever- en retourvoorwaarden;

Visie Dakconcurrent:

Wij proberen zo inzichtelijk mogelijk de transportkosten en toeslagen per product aan U als klant zichtbaar te maken. Ook werken wij bij sommige producten met kortingen. Wij denken dat U alleen zo de beste prijs heeft. Alle transportkosten en toeslagen welke aan ons worden doorberekend van de fabriek/levering magazijn derden worden door ons netto aan U als klant doorberekend zonder winstopslag.

Transportkosten:

Alle getoonde prijzen zijn netto excl. BTW, excl. bezorgen en montage, tenzij anders vermeld.

Transportkosten en toeslagen worden per bestelling en per product toegekend. Indien U producten uit verschillende categorieën besteld worden de transportkosten en toeslagen aan de hand van Uw specifieke bestelling berekend. De transportkosten en toeslagen ziet U tijdens het bestelproces na het klikken op de button ‘afrekenen’ in het winkelmandje, U kunt dan nog zonder verdere verplichtingen van aankoop afzien.

De getoonde transportkosten en toeslagen zijn geldig voor Nederland en indien vermeldt voor België  m.u.v. de Waddeneilanden en binnensteden. Dakconcurrent behoudt zich het recht voor, bezorging te weigeren op basis van ordergrootte en/of geografische ligging.

Transport en levertijden:

Producten worden doorgaans binnen 2 werkdagen na ontvangst bestelling en betaling op het door U aangegeven afleveradres geleverd. Producten die gezien de grote van de bestelling of aard van het product rechtstreeks af fabriek komen worden doorgaans binnen 2 tot 5 werkdagen loop dag op het door U aangegeven afleveradres geleverd. Alle genoemde levertijden zijn circa levertijden. Een uitzondering hierop zijn gemoffelde daktrimmen.

Bestellingen met een max. gewicht van 31 kg en max. afmeting 180 × 100 × 50 cm worden door ons met DHL verstuurd. Bij particulieren wordt het pakket verstuurd naar het dichtstbijzijnde DHL servicepunt op basis van het door U afgegeven afleveradres. Bij bedrijven wordt het pakket naar het bedrijfsadres verstuurd. Paketten met een orderwaarde boven € 250 incl. Btw worden verzekerd door ons verzonden. Bij afhalen of levering dient U zich te legitimeren. Alle overige bestellingen zoals pallets, bundels (daktrimmen) en isolatiepakketten worden met zelflossende vrachtwagencombinaties geleverd. Bij afwezigheid (tenzij anders overeengekomen) wordt Uw bestelling bij Uw voordeur, in de tuin, onder de carport etc. afgeleverd en gaat het risico op diefstal, beschadiging en dergelijk van het product op U over als klant. Het afleveradres dient verhard en bereikbaar te zijn voor vrachtwagencombinaties. Indien bestellingen niet kunnen worden gelost zullen deze tegen vergoeding en in overleg met U, op een later tijdstip opnieuw aangeboden worden. Dakconcurrent is nimmer verantwoordelijk voor welke vorm van gevolgschade dan ook (ook al schriftelijk bevestigd door Dakconcurrent) indien bevestigde afleverdata en tijdstippen niet worden nagekomen door pakketdiensten/transporteurs.

Dakconcurrent is alleen aansprakelijk voor schade aan de artikelen tijdens transport wanneer zij deze in eigen beheer levert bij de klant. Transport door de klant zelf of in opdracht van de klant door derden, is voor eigen risico.

De klant word altijd schriftelijk, telefonisch en/of per e-mail geïnformeerd omtrent de stand van zaken van bestelde of af te leveren goederen. Afhankelijk van de order kunnen bestellingen meerdere leveringen omvatten.

Betalingen:

De betaling bij bezorgen geschiedt altijd via iDEAL, of de getoonde betaalopties vooraf per bank.

Geleverde goederen blijven eigendom van Dakconcurrent zolang deze niet zijn betaald.

Klachten(afhandeling):

In overeenstemming met de wet op kopen of afstand heeft de klant het recht de overeenkomst te ontbinden wanneer de levertijd de 30 dagen overschrijdt.

In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een ‘afkoelingsperiode’ van 14 werkdagen na aflevering van het product. Na het verstrijken van de afkoelingsperiode van 14 dagen wordt de koopovereenkomst een feit. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van redenen. Na ontvangst van het herroepingsformulier zullen wij U het aankoopbedrag binnen 14 dagen na terug zending van de producten crediteren.

Op maat gemaakte, leveringen af fabriek/magazijn derden, speciaal bestelde en/of gemoffelde producten kunnen niet geretourneerd worden. U dient zich telefonisch/schriftelijk te vergewissen of U een product kunt retourneren. In de praktijk zijn bijvoorbeeld dakrollen bij retourzendingen gevoelig voor transportschade. Vanaf 22-6-2023 nemen wij zonder telefonisch/schriftelijk overleg geen dakrollen meer retour.

Om gebruik te maken van de mogelijkheid tot retourneren van aangekochte producten dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • U dient het product goed en degelijk verpakt inclusief de aankoopfactuur terug te sturen.
  • U dient het product terug sturen in de staat waarin u het ontvangen heeft. Is het product gebruikt of beschadigd, dan zal daarvoor een vergoeding in rekening worden gebracht van minimaal 15 % van het aankoopbedrag.
  • Wanneer de originele productverpakking bij ontvangst onnodig is beschadigd, dan zal daarvoor een vergoeding in rekening worden gebracht van minimaal 15 %. Let op: – Stuur het product met het originele verpakkingsmateriaal terug (zoals ontvangen) om schade aan de productverpakking te voorkomen.
  • In de afkoelingsperiode van 14 dagen kunt u alleen het artikel op ‘zicht’ controleren. Dit wil zeggen dat u het kunt controleren met hetgeen wat u op de site hebt gezien. U kunt het product dus niet plaatsen of gebruiken!
  • Alle verzendkosten verbonden aan het retourneren komen voor rekening van de klant.
  • Dakconcurrent behoud zich het recht voor afhankelijk van het bestelde product en ordergrootte een bedrag te rekenen voor administratie en handlingskosten bij retourzendingen, met een minimum van € 17,50 excl. btw

Eventuele klachten na bezorging dienen binnen 48 uur hetzij schriftelijk, hetzij via e-mail aan ons gemeld te worden. Bij het aftekenen van de pakbon tekent U voor akkoord van de kwaliteit van de geleverde goederen. Na het aftekenen van de pakbon kunnen wij helaas niet meer ingaan op reclamaties. Bij geen akkoord kunt u eventuele reclamaties aantekenen op de pakbon wij zullen deze dan zo spoedig mogelijk oplossen. Beschadigde producten niet direct retourneren maar eerst melden aan Dakconcurrent. Nadat Uw klacht is ontvangen zullen wij binnen 2 werkdagen hierop volgend, deze in behandeling nemen.

Geleverde afwerklagen/toplagen van dakbedekking en kleurstellingen/opdrukken/verpakkingen van producten kunnen afwijken t.o.v. het getoonde op de web shop. Geleverde producten die afwijken van de getoonde producten/afbeeldingen zoals getoond op de website zullen altijd min. gelijkwaardig zijn aan de getoonde producten. Bij twijfel adviseren wij U (kleur)staaltjes op te vragen. Voor kleurverschillen en afwijkingen zoals hierboven vermeld kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld, evenmin kan dit reden zijn tot retourneren.

Op al onze goederen geldt de wettelijke garantietermijn en/of de garantie welke door de fabrikant wordt gehanteerd. De klant verklaart bij het plaatsen van de bestelling op de hoogte te zijn van de specifieke verwerkingsvoorschriften en garantievoorwaarden van de door hem bestelde producten. Bij aanspraak op garantie dient de originele factuur te worden overlegd.

Technische adviezen en inlichtingen over verwerkings- en toepassingsmogelijkheden van producten aan de koper worden naar beste weten en inspanning alsmede naar de huidige stand der techniek vrijblijvend, zonder resultaats-verplichting en zonder enige aansprakelijkheid, door ons verstrekt.

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor door ons gemaakte materiaalspecificaties.

Dakconcurrent kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gevolg- en letselschade ontstaan door onjuist/ondeskundig gebruik en/of verwerking van de gekochte producten.

De klant erkent bij het plaatsen van de bestelling de algemene voorwaarden te hebben ingezien.

Prijswijzigingen, voortschrijdend technische inzichten en zet- en drukfouten voorbehouden.